Website laten maken voor je bedrijf en het nut ervan

Ondernemers willen steeds vaker een nieuwe website laten maken, of een bestaande website laten vernieuwen. Dit komt voornamelijk doordat de kracht van een goede website steeds zichtbaarder en bekender wordt bij bedrijven. Vaak komen ondernemers succesverhalen tegen op het internet en vragen zich dan af of dit echt kan en hoe.

Voor bedrijven is het hebben van een website tegenwoordig eigenlijk een must. Een bedrijf dat mee wil gaan met de tijd en ook nog eens de omzet wil verhogen, ontkomt er bijna niet meer aan om het internet daarvoor in te zetten.

Het internet is een groot en krachtig medium en daarom te belangrijk voor bedrijven om te negeren. Er zijn zeer veel Nederlandse bedrijven die in de jaren al de nodige resultaten hebben behaald door simpelweg online vindbaar te zijn met hun bedrijf.

Het mooiste aan het internet, is dat het zowel multinationals, als MKB’ers en ZZP’ers de mogelijkheid biedt om de omzet te verhogen en wat het nog mooier maakt is dat dit zelfs al mogelijk is zonder een website, hoewel het met een website natuurlijk wel veel makkelijker is.

Een goede website laten maken - waar moet je op letten

responsive website laten makenEen goede website is meer dan een pagina met een stuk tekst en een logo van je bedrijf. Achter een goede website schuilt een strategie die ervoor moet zorgen dat een website ook daadwerkelijk gevonden wordt door potentiële klanten.

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de juiste doelgroep een website kan vinden, maar minstens zo belangrijk is dat een website goed functioneert en voorbereid is op de technologie van nu.

 • Responsive websites: Responsive websites zijn op een manier gemaakt, zodat een website op elk apparaat goed wordt weergegeven. Oudere websites worden vaak niet zo goed weergegeven op mobiele apparaten en tablets. Volgens onderzoeken maakt 67% van alle online bezoekers gebruik van een mobiel apparaat, waarvan 60% van deze bezoekers een website website die niet goed wordt weergegeven binnen 3 seconden verlaat (Bron: Kissmetrics). Het is dus van belang dat een website om te beginnen responsive is.
 • Laadtijden: De snelheid van internet is in de afgelopen jaren sterk toegenomen en mensen zijn het dan ook gewend, dat websites na het klikken op een link snel openen. Wanneer dit niet gebeurt, dan verlaat 40% van alle bezoekers een website en gaat vervolgens naar de concurrent (Bron: Kissmetrics). Belangrijk is dus dat een website op een sneller server staat, die zorgt voor een snelle laadtijd.
 • Navigatie: Een website moet vooral duidelijk zijn en zorgen voor een goede gebruikerservaring. Navigatie wordt vaak onderschat, maar wanneer bezoekers niet goed door een website heen kunnen navigeren, dan zullen zij je website ook verlaten. Een navigatiemenu moet duidelijk zijn en op verschillende apparaten goed worden weergegeven. Een goede website is dan ook duidelijk en biedt klanten snel en eenvoudig de mogelijkheid om te vinden wat zij zoeken.

Denk na over een strategie voordat je een website laat maken

Een website kan met een goed design prachtig zijn, maar dat wil nietwebsite strategie zeggen dat elke mooie website direct succesvol zal zijn. Achter succesvolle websites schuilt een strategie, bedenk daarom voordat je een website wilt laten maken goed wat je ermee wilt bereiken.

Laten we als voorbeeld een schildersbedrijf nemen. Schildersbedrijven werken vaak door heel Nederland en beperken zich niet tot werkzaamheden dicht in de buurt. De kans is groot dat een schilder een website begint, om zijn klantenkring te vergroten en het internet is daar een geschikt medium voor.

Wat mensen van een schilder willen is vrij duidelijk, maar mensen willen ook graag prijzen weten. Natuurlijk is het moeilijk om zomaar een prijs te noemen en daarom kan een schildersbedrijf zijn klanten aanbieden om een offerte op te maken. Een knop met een formulier voor een offerteaanvraag kan een potentiële klant helpen om achter de tarieven te komen.

De ene schilder is de andere niet en daarom is het ook belangrijk om de belangrijkste punten op een website te vermelden. Vaak geven bedrijven aan waarin zijn gespecialiseerd zijn, wat voor materialen er gebruikt worden, maar ook beoordelingen van tevreden klanten en ga zo maar door! Al deze punten zijn belangrijk, ze zullen namelijk uiteindelijk de bepalende factor van succes zijn!

Hieronder vind je een aantal sterke punten die je op je website kunt vermelden:

 • Specialisatie: Wat voor een diensten biedt je bedrijf aan en waar is het in gespecialiseerd
 • Certificeringen: Is het bedrijf ergens voor gecertificeerd? Vermeld het!
 • Aanbiedingen: Heeft je bedrijf een aanbieding? Laat bezoekers het zien!
 • Telefoonnummer: Geef bezoekers de mogelijkheid om direct telefonisch contact op te nemen.
 • Call To Action: Trek de aandacht van een bezoeker en laat deze een actie uitvoeren (offerteaanvragen, telefoonnummer achterlaten, je bedrijf bellen, e-mailadres achterlaten)
 • Portfolio: Laat bezoekers wat werkzaamheden zien die door het bedrijf zijn uitgevoerd

Zelf je website aanpassen met een CMS-systeem

Vaak krijgen wij de vraag wat nou precies een CMS-systeem is. CMS is de afkorting voor Content Management Systeem. Één van de meest bekende CMS-systemen voor websites is op dit moment WordPress. WordPress biedt gebruikers de mogelijkheid om razendsnel en makkelijk hun website aan te passen. Heb je een bedrijf en wil je de bezoekers van jouw website graag je laatste werkzaamheden of de ontwikkelingen van je bedrijf laten zien, dan kun je deze met WordPress zelf op jouw website zetten.

WordPress is erg gebruiksvriendelijk en veel websitebouwers maken dan ook gretig gebruik van WordPress, om zo klanten te kunnen voorzien van zeer dynamische websites, waarover zij de volledige controle hebben. Met WordPress kun je zonder kennis van code en programmeren jouw eigen website bijhouden en voorzien van nieuwe content (plaatjes, video's, aanbiedingen en ga maar door).

wordpress website laten maken

Een WordPress website laten maken - Wat kost het

Veel bedrijven denken dat een WordPress website laten maken erg duur is, voorheen was het ook best wel prijzig maar vandaag de dag kan het een stuk goedkoper! Bedrijven als River Websolutions bieden nu websites aan met WordPress ondersteuning tegen een lage prijs. Bij River Websolutions betaal je voor een website €299 (excl. BTW) opstartkosten en vervolgens vanaf €19,95 per maand. Binnen een week staat een website gemiddeld al online!

Waarom het laten maken van een website nut heeft

Een website laten maken heeft om verschillende redenen veel nut. Zoals ik hierboven al liet zien, kun je met een goede website een hoop bereiken. We zullen er zo wat data bijpakken, die kan laten zien wat het hebben van een goede website voor een bedrijf kan betekenen, dit laat dan ook zien dat het hebben van een goede website wel degelijk nut kan hebben voor je bedrijf.

Een goede website is van belang om te zorgen voor meer omzet, daarom is het dan ook verstandig om je website te laten maken door een bedrijf dat weet hoe zij een website zodanig kunnen optimaliseren, dat deze dan ook daadwerkelijk zal gaan zorgen voor meer omzet.

Laten we nu even kijken wat het hebben van een goede website een schilder in Helmond op kan leveren, door simpelweg de juiste data erbij te pakken.

We beginnen met een normale zoekopdracht en gebruiken het zoekwoord “Schilder Helmond”. Op het plaatje hieronder kun je zien dat er 3 bedrijven gelijk worden weergegeven. Deze bedrijven worden hier weergegeven doordat zij zijn aangemeld bij Google Mijn Bedrijf. Wanneer jouw bedrijf hier tussen zou staan, dan ben je dus direct goed vindbaar. Ervoor zorgen dat mensen je kunnen vinden is natuurlijk belangrijk om je omzet te verhogen!

 

Nu willen we weten hoeveel mensen uit Helmond en uit de omgeving op zoek zijn naar een schilder. Hiervoor maken wij gebruik van een gratis tool van Google, namelijk de Google Keyword Planner. Op het plaatje hieronder is te zien dat er tussen de 10 en 100 zoekopdrachten naar “Schilder Helmond” plaatsvinden per maand. Dit is slechts op 1 zoekwoord, met nog een aantal van dit soort zoekwoorden, loopt dit al gauw op tot 1000 zoekopdrachten per maand. Potentiële klanten gebruiken zeer veel verschillende zoekwoorden, wat te zien is op het onderstaande plaatje. Heb je geen website en ben je niet vindbaar online, dan mis je dus al deze potentiële klanten die op zoek zijn naar een schilder.

 

Hoe kunnen bezoekers je website vinden

Zodra je voor je bedrijf een website hebt, dan zal deze niet direct bezoekers aantrekken. Google Mijn Bedrijf is een stap in de juiste richting, om bezoekers op je website te krijgen maar er zijn ook nog andere manieren om dit te doen en je bereik te vergroten!

De twee meest bekende manieren om het bereik van een website te vergroten zijn SEO en SEA. SEO staat voor Search Engine Optimization, dat in het Nederlands beter bekend staat als Zoekmachine Optimalisatie.

SEA staat voor Search Engine Advertising, dat in het Nederlands héél direct vertaald Zoekmachine Adverteren heet. Beide manieren zijn zeer krachtig, maar kunnen gecombineerd nog veel krachtiger zijn.

SEO: Met SEO zorg je ervoor dat je website beter gevonden wordt. Om dit te bereiken moet je ervoor zorgen dat zoekmachines jouw website als waardevol zien. Dit doe je door zoveel mogelijk interessante en relevante informatie op je website te plaatsen. Zoekmachines waarderen dit en zullen je website belonen door deze hoger in de zoekresultaten te plaatsen, met als gevolg dat je meer bezoekers krijgt, waarvan een gedeelte mogelijkerwijs ook klant zal worden!

SEA: Met SEA betaal je zoekmachines om jouw advertentie(s) in zoekmachines en op websites te plaatsen. Deze advertenties verschijnen, wanneer iemand naar iets specifieks zoekt via een zoekmachine. Wanneer je SEA goed optimaliseert, dan zullen er voornamelijk mensen naar jouw website komen, die op zoek zijn naar een product of dienst die je aanbiedt. Het mooie van SEA is dat je pas betaalt, wanneer iemand op jouw advertentie klikt (CPC - Cost Per Click) wordt dit genoemd.

Hoe je ervoor zorgt dat bezoekers klanten worden

Wanneer je een website hebt, dan is het nog zaak om van bezoekersmeer klanten via website klanten te maken, die je diensten willen afnemen. Hier komt de strategie waarover we het eerder hadden aan bod en ook een stukje webdesign. Zonder een goede strategie verklein je de kans op succes enorm.

Natuurlijk wil je voor je bezoekers de beste gebruikerservaring hebben en hier kan een design waar goed over is nagedacht helpen. Bezoekers moeten snel en makkelijk kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn, de eerste paar seconden bepalen of een bezoeker op jouw website blijft en wellicht een actie gaat ondernemen, of dat deze jouw website verlaat en nooit meer terugkomt!

Voorkomen dat bezoekers je website verlaten, kun je doen door ervoor te zorgen dat je website aantrekkelijk oogt en goed navigeert. Wil je een website laten maken, dan is het ook erg belangrijk dat hier rekening mee wordt gehouden. Een goed en kundig bedrijf, zal ervoor zorgen dat je website zodanig wordt geoptimaliseerd, dat zoekmachines je site goed zullen indexeren en dat bezoekers klanten zullen worden.

Wat je zelf kunt doen om van bezoekers klanten te maken

 • Voorzie bezoekers van de informatie waar zij naar op zoek zijn, SEO (Zoekmachine Optimalisatie) kan ervoor zorgen dat mensen op jouw website terechtkomen via een zoekmachine. Een goede website kan deze bezoekers omzetten naar klanten.
 • Wees duidelijk en relevant, bezoekers zijn op zoek naar iets waar jouw bedrijf ze mee kan helpen. Zorg dat dit gelijk duidelijk is, op het moment dat zij op je site komen.
 • Zorg voor interactie, een bezoeker vindt niets fijner dan een bedrijf dat goed bereikbaar is. Zorg dat je telefoonnummer en adres duidelijk staan vermeld en geef bezoekers de mogelijkheid om je prijzen te zien, of een offerte aan te vragen.
 • Zorg naast je website, dat je ook gevonden kunt worden via social media (Facebook, Twitter, Youtube, Google+, Instagram).
Over ons

Wij zijn River Websolutions. Wij zijn een bedrijf uit Lieshout, dat zich vanaf 2014 heeft gespecialiseerd in online marketing en het bouwen van websites.

Door onze opgebouwde kennis kunnen wij mkb’ers en zzp’ers uitstekend helpen met hun online vindbaarheid!

Bedrijfsgegevens
River Websolutions