Binnenkort zal River Websolutions gaan beginnen met een nieuw project, waarbij een samenwerking zal worden aangegaan met het bedrijf ShopImport. ShopImport is een bedrijf, dat enkele jaren geleden software heeft ontwikkeld dat webwinkels voor het grootste gedeelte kon automatiseren.

Het systeem heeft inmiddels een aanzienlijke geschiedenis en is van oorsprong gemaakt voor eigen gebruik. De eigenaar vond het teveel werk om webwinkels met de hand bij te houden waarna hij besloot om dit te automatiseren.

Indien u zelf het beheer heeft over een webwinkel, of zelfs over meerdere webwinkels dan hoef ik u waarschijnlijk niet te vertellen hoe handig het zou zijn en hoeveel tijd het zou kunnen besparen wanneer het grootste gedeelte geautomatiseerd zou zijn.

De software toen en nu

In eerste instantie werd de software ontworpen om webwinkels die draaiden op Prestashop te automatiseren. Op dat moment en jaren daarna werd de software continue up-to-date gehouden waardoor Prestashop gebruikers er gebruik van konden blijven maken.

Uiteindelijk kwamen er steeds meer e-commerce systemen en deze werden zo snel opgezet, dat het haast niet meer mogelijk was om de software te herschrijven voor al deze systemen en daarna ook nog up-to-date te houden. Omstreeks 2014 stopte het bedrijf dan ook met de dienst en begon aan een geheel nieuw concept.

ShopImport van 2014 tot de dag van vandaag

In 2014 leerde ik de ontwikkelaar kennen door een klant van ons beiden. We spraken na een tijdje contact te hebben gehad af om wat zaken te bespreken en raakten aan de praat over ShopImport. Ik vond het persoonlijk een prachtig systeem en zag direct al kansen om het verder te ontwikkelen, daarnaast zal ik niet ontkennen dat ook ik op dat moment bezig was met het automatiseren van mijn eigen webwinkels.

De ontwikkelaar legde het probleem uit, waar hij tegenaan was gelopen en had op dat moment weinig vertrouwen in het systeem. Er moest simpelweg teveel aan gebeuren om het te updaten en beschikbaar te maken voor overige cms-systemen (OpenCart, Woocommerce, Magento etc).

Ondertussen werd mijn interesse steeds groter en kreeg ik een aantal plannen die konden helpen om de software in het geheel te upgraden tot wat het vandaag is en tevens ook ideeën voor wat het morgen zou moeten worden.

Ik gaf de ideeën door aan de ontwikkelaar, die er in eerste instantie niet erg enthousiast op reageerde. Misschien niet doordat mijn ideeën slecht waren, maar waarschijnlijk meer doordat zowel hij als ik het erg druk hadden met overige werkzaamheden. We lieten het dan ook even rusten.

ShopImport 2015/2016

Halverwege 2015 had ik weer contact met de ontwikkelaar, waar ik inmiddels al zo’n twee jaar een zeer leuk contact mee heb. En ik vertelde hem dat ik mijn fietsen webwinkel opnieuw wilde opzetten, maar dan dit keer geheel geautomatiseerd. Ik vertelde hem dat ik bezig was met verschillende software, die eigenlijk net niet de mogelijkheden hadden die ik zocht. Ik wilde ze wel aanpassen, maar hier zou weer erg veel werk aan te pas gaan komen.

Toen vroeg de ontwikkelaar of ik het niet leuk zou vinden om ShopImport te gaan gebruiken en het samen te gaan vernieuwen en verder te ontwikkelen. Natuurlijk was de basis er al, waarop we mooi konden doorbouwen en dit is dan ook uiteindelijk gelukt. Het resultaat, de website riverfietsen.nl welk voor het grootste gedeelte is geautomatiseerd.

Bekijkt u de website, dan ziet u de producten staan. Deze producten worden automatisch ge-update. Dit wil zeggen dat oude producten die niet meer leverbaar zijn verwijderd worden en nieuwe producten automatisch worden toegevoegd.

Dit is niet alles, ShopImport doet dit met de afbeeldingen, de voorraden, de producten, categorieën, prijzen, marges en ga zo maar door. Allemaal volledig automatisch! Het enige werk dat op dit moment nog door mensen wordt gedaan is het bloggedeelte en natuurlijk het verzenden van de producten en daarbij horende administratie.

ShopImport in actie

Ik heb u nu een uitleg gegeven over ShopImport, de geschiedenis en hoe het idee is ontstaan om de software volledig te vernieuwen en upgraden. Nu wil ik u alleen ook nog graag een kleine uitleg geven over hoe u de software kunt instellen en vooral: “Wat ShopImport voor u en uw webwinkel kan betekenen”.

De software instellen:

ShopImport zal worden gekoppeld aan uw webwinkel om volledig te kunnen functioneren. Wij zorgen ervoor dat uw webwinkel gekoppeld kan worden en geven u een uitleg over het bedienen van de software.

De software gebruiken:

Eigenlijk spreekt alles voor zich, u hoeft slechts de gewenste categorienamen door te geven en de marges die u wilt instellen ( kunnen verschillende marges per categorie zijn ). Vervolgens kunt u verder met uw overige werkzaamheden, de software zal dagelijks draaien en uw webwinkel updaten.

Dit waren alle stappen, de software zal vanaf nu het werk uit handen nemen en mag hierdoor dan ook echt een timesaver genoemd worden. De software zal een zeer groot gedeelte van uw webwinkel automatiseren, wat ervoor zal zorgen dat u meer tijd over zult hebben en uw onderneming naar een compleet niet level kunt tillen!

Enkele features:

  • Het bijhouden van producten
  • Het vernieuwen van producten en verwijderen van oude producten
  • Het bijhouden van de voorraden
  • De software is rechtstreeks die koppelen aan uw leverancier(s), in deze het ondersteun(t/en).
  • Instellen van marges, ook mogelijk verschillende marges in te stellen per categorie
  • Een lege webwinkel vullen met producten
  • Het automatiseren van uw webwinkel

Zoals u ziet bevat de software een aantal zeer geavanceerde opties, die u zeer veel tijd gaat besparen. Wilt u meer weten over ons en/of de software, of zelfs de software in actie zien? Dan kunt u contact met ons opnemen, of natuurlijk de website van ShopImport bezoeken (waar momenteel nog aan gewerkt wordt).

Wij hopen u graag gauw te kunnen verwelkomen als onze nieuwe klant