Het belangrijkste aan een website is dat deze gevonden wordt in de zoekmachines. Wanneer websites in de zoekmachines gevonden worden betekent dat meer bezoekers voor de website en ten slotte ook nog eens gratis! Seo optimalisatie is dan ook niet weg te denken voor website eigenaren en heeft ook een grote invloed op de toekomst van sites.

Seo optimalisatie mag duidelijk niet vergeten worden, tenzij daar bewust voor gekozen wordt. Veel website eigenaren doen zelf een hoop aan seo optimalisatie en slagen er dan ook vaak wel redelijk in om vindbaar te worden op het internet, maar een groot gedeelte heeft er toch ook moeite mee. Vaak komt het doordat de verkregen informatie verouderd is, omdat er wekelijks kleine en haast maandelijks grote updates plaats vinden bij de zoekmachines.

Met zoveel updates is het haast onmogelijk om bij te houden wat voor het moment goed of juist slecht is en wat we beter wel of niet kunnen doen met seo optimalisatie. Ook voor ons is dit moeilijk, maar wij hebben het voordeel dat we de statistieken kunnen volgen van een groot aantal websites waardoor het vrijwel altijd snel te zien is wanneer er een update is geweest die voor of nadelige gevolgen heeft gehad op de seo van websites.

Seo optimalisatie zelf doen of laten doen

De vraag blijft altijd wat nu beter is, de seo zelf doen of laten doen door een seo bureau. Waneer we naar het kostenplaatje gaan kijken is het natuurlijk interessant om het zelf te doen, maar hoeveel tijd gaat hierin zitten en hoe groot is de kans van slagen? Het is een overweging die misschien een beetje lastig is, maar uiteindelijk kost het allebei geld. Wanneer u het zelf doet kost het tijd en geld en wanneer u het laat doen houdt u tijd over.

Het laatste is precies de reden waarom veel website eigenaren ervoor kiezen om de seo optimalisatie te laten doen, dit scheelt veel tijd en wanneer het goed gebeurt zal het ook nog eens geld opleveren!

Seo optimalisatie tips

Wanneer u besluit om zelf aan uw seo te gaan werken willen wij graag een aantal tips geven. Een goede tip is om gebruik te maken van Google Analytics. Met Google Analytics kunt u nauwkeurig volgen hoe uw website functioneert en kunt u bijvoorbeeld ook zien waar de fouten zitten. De volgende tip is het gebruik maken van kwalitatieve content die geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Hoe het schrijven van deze teksten werkt kunt u hier lezen, maar u kunt de teksten natuurlijk ook door ons laten schrijven. Naast het gebruik van Analytics en goede webteksten bestaat er een handige online tool die u kunt gebruiken om nog meer over uw website te weten te komen en na te gaan hoeveel mensen er naar uw website linken (linkbuilding) deze tool heet Semrush.