Iedere website eigenaar komt ooit weleens de term linkbuilding tegen en vooral wanneer een website eigenaar nog nooit van deze term heeft gehoord dan zal die zich afvragen “wat is linkbuilding eigenlijk?”. Terwijl het juist zo belangrijk is voor iedere website, daarom dat we een korte uitleg geven over link building.

Wat is linkbuilding en wat kan ik ermee?

Linkbuilding is het maken van backlinks, ofwel het plaatsen van een link naar de eigen website vanaf een andere website. Zoekmachines, zoals de grote reus Google schatten de kwaliteit van een website onder andere in met behulp van backlinks. Hoe meer kwalitatieve backlinks er naar een website verwijzen, zoveel te belangrijker deze website is.

Met linkbuilding wordt vaak geknoeid, website eigenaren proberen dan door middel van zogenaamde blackhat technieken de zoekmachines te manipuleren door slechte links te plaatsen overal op het internet naar de eigen website (ook wel webspam genoemd). Tot enige tijd geleden werkte dit nog perfect, maar vandaag de dag zijn zoekmachines zo slim dat ze het kunnen traceren en websites die eraan mee doen ervoor bestraffen.

Nu vragen veel mensen zich natuurlijk af, wat is linkbuilding dan volgens de juiste manier? Linkbuilding volgens de juiste en natuurlijk manier is dat mensen de website bijvoorbeeld zo goed vinden dat ze hem delen op social networks zoals Facebook en Twitter, of dat een andere website eigenaar de website zo goed vindt dat hij graag een link naar de website plaatst.

Hoe kom je aan natuurlijke backlinks

Het verkrijgen van natuurlijke backlinks is erg lastig en wordt daardoor ook rijkelijk beloond door de zoekmachines. Een goede manier om aan natuurlijke backlinks te komen is via social networks, door bezoekers van een website de mogelijkheid te bieden om de inhoud te delen ontstaan kwalitatieve backlinks.

Een andere manier om aan natuurlijke backlinks te komen is door website eigenaren (liefste in de zelfde markt) te vragen om een link te plaatsen op de website, in ruil voor een link terug (liefste natuurlijk alleen een link naar uw website, zonder een link terug te plaatsen). Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om aan backlinks te komen, maar we hopen met deze uitleg de vraag “Wat is linkbuilding” te hebben beantwoord.

Wilt u zelf uw linkbuilding doen of wilt u onze hulp? Wij helpen u namelijk graag, neem contact op voor meer informatie.