Regelmatig komen klanten met de vraag “Wat is Seo? “. Het woord Seo is een Engelse afkorting voor Search Engine Optimization en wil dus in het Nederlands zeggen Zoekmachine optimalisatie. Seo wordt toegepast op vrijwel iedere website en het is een onderdeel van websites wat niet meer weg te denken is tegenwoordig. Zonder een degelijke Seo zal een website niet of nauwelijks meer bezocht worden.

Zowel grote als kleine bedrijven zijn dagelijks bezig met Seo en dat is ook wel nodig met alle kleine updates die dagelijks door zoekmachines worden gedaan. Zoekmachines en dan met name Google worden steeds slimmer en doen er alles aan om piraterij (blackhat technieken) tegen te gaan. Er worden steeds nieuwe technieken ontwikkeld die de kwaliteit van teksten en website kunnen controleren.

Wat is Seo en wat is Sea

Seo en Sea worden vaak door elkaar gehaald. Seo staat voor Search Engine Optimization en Sea staat voor Search Engine Advertising. Uit de woorden is natuurlijk al op te maken wat de twee termen inhouden. Met Seo (zoekmachine optimalisatie) wordt een website geoptimaliseerd om beter gevonden te worden in de zoekmachines en met Sea wordt een website hoger in de zoekmachines geplaatst met behulp van advertenties. De advertenties die u ziet boven de normale zoekresultaten worden onder andere bedoeld wanneer we het over Sea hebben.

Als Seo en Sea op de juiste manier worden toegepast, dan zal een website zeer goed gevonden worden in de zoekmachines en dan ook nog eens door relevante bezoekers die daadwerkelijk zoeken wat de website te bieden heeft.

Wat is seo nog meer?

We hebben nu een beetje de basis uitgelegd, maar Seo is nogal veelomvattend. Het wordt over de gehele website toegepast en heeft dus veel technische kanten, zo bestaat er on page Seo en off page Seo. On page is eigenlijk alles wat er op een pagina of op de website wordt gedaan, en off page is het gedeelte waarvoor andere websites worden toegepast dit valt over het algemeen onder linkbuilding maar is ook een groot onderdeel van het hele proces.

Wilt u nog meer weten over Seo en de geschiedenis erachter? Lees dan kan deze wikipedia informatie ook interessant voor u zijn. Natuurlijk helpen wij u graag met al uw Seo vragen en kunnen wij u ook helpen met Sea, neem hiervoor even contact met ons op.